splash of haircare / cīņa ar matu izskrišanu + atsauksme par BES Silkat the HAIR LOSS TREATMENT

by - 17:58:00

Rudenī kokiem krīt lapas no zariem, bet man - mati no galvas. Protams, ikdienā ik katra no mums zaudē simtiem matu un tas ir pavisam normāli, taču rudens periodā man šī tēma ir īpaši aktuāla. Runājot ar apkārtējām dāmām, esmu sapratusi, ka šī problēma ir aktuāla, tāpēc šodien vēlos padalīties kā es cīnos ar šo problēmu. 

Matu krišana ir normāla parādība ikdienas dzīvē. Katru dienu no mūsu galvas pazūd aptuveni 100 matu (iespaidīgs cipars), taču uz kopējā matu skaita, kurš mērāms tūkstošos simtu tas šķiet neliels.

Matu izkrišas iemesli var būt gaužām dažādi : 
  • vitamīnu trūkums organismā (īpaši B-grupas vitamīni) ;
  • dzelzs trūkums organismā ;
  • stress (gan fizisks, gan emocionāls) ;
  • slimošana ;
  • olbaltumvielu trūkums ;
  • protams, iedzimtība (šo faktoru Tu praktiski nekādīgi nespēj ietekmēt); 
  • nepiemērotu matu kopšanas līdzekļu izmantošana ;
  • matu termiska un ķīmiska apstrāde (šeit gan man gribētos piebilst, ka matu apstrāde ar lielu temperatūru un regulāra krāsošana drīzāk veicina matu lūšanu, kuru bieži vien jauc ar matu izkrišanu) ; 
  • pārāk karsta ūdens izmantošana, mazgājot matus (šis faktors patiesībā veicina arī matu lūšanu, palikšanu sausiem, blaugznu veidošanos) .


Pašu matu kā tādu veido olbaltumviela saukta arī par keratīnu un viss mata veidošanās process notiek mūsu galvas ādā - folikulā. Folikulā, ražojot jaunas šūnas, vecās tiek izstumtas ārā uz galvas ādas virsmu, kas būtībā arī mats (skan dīvaini, bet tā nu mūsu Māte Daba ir šo procesu iekārtojusi). Matu izkrišana ir saistība ar mata folikulas dzīvi - katrai folikulai šis dzīves cikls ir savs, taču, ja mata saknei, kura dzīvo šajā folikulā, netiek piegādātas barības vielas vai tiek traumēta - mats nespēj attīstīties un vai nu nolūzt pie pašas galvas ādas vai vienkārši neattīstās un izkrīt. 

Matu izkrišāna ir normāla parādība, bet, ja tā ir ilgāka par 3 mēnešiem, kam līdzās ir arī nepatīkamas sajūtas saistībā ar galvas ādu (nieze, blauznas utt) ir vērts vērties pie ārsta!

Protams, mūsdienās ir pieejas simtiem procedūras, kuras maksā simtiem eiro, un desmitiem vitamīni, kuri sola brīnumainu matu augšanu (bet par šiem vitamīniem man vienmēr bijis jautājums, viņi visur veicina matu augšanu? ja tā, es to negribu), taču priekš sevis esmu atradusi lieliskus produktus, kuri man palīdz apstādināt matu pazušānu ķemmēs un nemaksā simtiem eiro. Runa šoreiz būs pat BES Silkat THE HAIR LOSS TREATMENT. Šīs līnijas sastāvā ir divi produkti - šampūns un ampulas, kuru sastāvā ir vitamīnu kompleks (A, B1, B5, B7, E,, F, H), aminoskābes (metionīns un cisteīns) un dabīgo augie kā mentols, zirga kastanis. 



BES Silkat C1 BULBOTON HAIR LOSS PREVENTION SHAMPOO 

KO SOLA RAŽOTĀJS : Šampūns maigi attīra un sagatavo galvas ādu un matus, nebojājot hidrolipīdu līdzsvaru. Šampūns satur 7 polivitamīnu kompleksu. (Vitamīns A, B1, B5, B7, E, F, H),  kā arī metionīna un cisteīna aminoskābes, mirtes ekstraktu, mentolu un zirgu kastaņu ekstraktu, kas visi šķīdināti hidrospirta sastāvā. Rezultātā tiek barots mata saknes sīpoliņš un stiprināta mata šķiedra.

SASTĀVS : Aqua (water), Magnesium Laureth Sulfate, Lauramidoproyl Betaine, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Cocoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Laureth Sulfate, Parfum, L-Methol, Citric Acid, Glycol Stearate, Sodium Chloride, Propylene Glycol, Polysorbate 20, Cocamide DEA, Cocamide MEA, Benzyl Alcohol, CI 42080, CI 19140, Linoleic Acid, Myrtus Communis Leaf Extract, Calcium Pantothenate, Thimine HLC, Tocopheryl Acetate, Aesculus Hippocastanum Bark Extract, Horse Chestnut Seed Extract, Phenoxyethanol, Methkisothaiazolinone, Retinyl Palmite, Placental Protein, Biotin, Inositol, Cysteine, Methionine.

LIETOŠANA : Mazgāt matus, lēnām iemsējot galvas ādā, izmantojot masāžas kustības - nedaudz paturēt.

MANAS DOMAS : Smarža! Viegls zālīšu aromāts, kuru papildina mentols. Šampūns caurspīdīgs, ar vieglu zaļu notējumu. Šampūns tiešām lieliski attīra galvas ādu, radot svaiguma sajūtu. Neteiktu, ka ir izteikti putojošs, taču man nemaz īsti tie putojošie šampūni nekad nav patikuši. Pēc šampūna lietošanas galvu pārņem vēsums, kuru rada mentols. Tāda aukstums pārņem galvu, taču šī sajūta pazūd aptuveni 5 - 10 minūšu laikā. Tākā šai līnijai nav kondicioniera - izmantoju citu (lai mati pēcāk vieglāk ķemmētos). Jāpiemin fakts, ka es šo šampūnu lietoju katru mazgāšanas reize, ne tikai reizēs, kad lietoju serumu/apmpulu matu augšanai).

VĒRTĒJUMS : 10/10 - ļoti patīk! Būs atkārtots pirkums.
CENA : 300 ml aptuveni 7,50

BES Silkat C2 ACTIVE HAIR LOSS PREVENTION LOTION 

KO SOLA RAŽOTĀJS : Aktīvas iedarbības serums satur polivitamīnu kompleksu (vitamīnus A, B1, B5, B7, E, F, H), kā arī metionīna un cisteīna aminoskābes, mirtes ekstraktu, mentolu un zirgu kastaņu ekstraktu, kas visi šķīdināti hidrospirta sastāvā. Rezultātā tiek barots mata saknes sīpoliņš un stiprināta mata šķiedru. Serums jālieto kursa veidā gadījumā ja: mati izkrīt vairāk nekā parasti, palēnināta jaunu matu augšana, kā arī, ja mati ir kļuvuši trausli, zaudējuši veselīgu mirdzumu. Seruma iedarbība veicina efektīvāku mata saknes sīpoliņa darbību, kas redzami uzlabo galvas ādas un mata stiebra stāvokli.

SASTĀVS : Aqua (water), Alcohol, PEG-40, Hydrogenated Castor Oil, Prolylene Glycol, Parfum, Polysorbate 20, Polyquaternium-11, L-Manthol, Citric Acid, Menthol, Ethoxyidigycol, Cetrimonium Chloride, CI 42080, CI 19140, Myrtus Communis Leaf Extract, Calcium Pantothenate, Linoleic Acid, Phenoxyethanol, Thianime HCI, Cysteine, Methionine, Biotin, Tocopheryl, Acetate, Inositol, Aescultus, Hippocastatum Bark Extract, Placental Protein, Retinyl Palmite.

LIETOŠANA : 2 - 3 reizes nedēļā. Izmazgajiet matus ar šampūnu, nosusiniet ar dvieli. Vienmērīgi, visu ampulas sastāvu iemasējiet galvas ādā. Produkts nav jāizskalo.

MANAS DOMAS : Smarža! Tāpat kā šampūnam man ļoti patīk! Apmulu viegli atvērt, nolaužot augšiņu salvetē. Līdzīgi kā šampūns rada atvēsinošu sajūtu galvas ādai. Pats ampulas saturs iesūcas galvas ādā momentāli, kas ir ļoti pozītīvi, taču jāatzīst, ka ampulu dalu divās lietošanas reizēs, lai nav par daudz. Man vēl ļoti patīk, ka pēc šo ampulu lietošanas mati netaukojas ātri, drīzāk otrādi - ilgāku laiku varu tos nemazgāt.

VĒRTĒJUMS : 10/10 - ļoti patīk! Būs atkārtots pirkums.
CENA : 12 gab (vienā iepakojumā) - 10 ml vienā ampulā / cena aptuveni 18,60

Ja runājam kopumā par līniju un rezultātu - tad esmu ļoti apmierināta! Pirmkārt, mati jāmazgā retāk (es esmu biežā matu mazgātāja). Otrkārt, sajūtas, kuras man izraisa šie produkti ir ļoti patīkamas un regulāra galvas masāža, kuru veicu iemasējot ampulu vara patīkamas emocijas. Treškārt, nezinu vai mati tiešām krīt mazāk ārā, taču esmu pamanījusi jauno matiņu parādīšanos. Konsultējos ar frizieri, un viņa man ieteica iziet vēlvienu kursu ar ampulām, mainot tikai to lietošanas biežumu uz reizi nedēļā! 

Kā tu cīnies ar matu izkrišanu? Vai arī tev tā ir gājusi secem?


Zane. 

You May Also Like

0 komentāri