splash of skincare / mīļākie lūpu kopšanas balzāmi + atsauksme

Lūpu kopšana ir tik pat nozīmīga kā ādas un matu kopšana, manuprāt, tomēr ikdienas steigā tieši rūpes par lūpu ādu mēs noliekam otrajā, ja ne pat trešajā plānā. Matētas lūpu krāsas, vējš, aukstums, slimošana - tas viss mūsu lūpas padaras un liek slāņoties tām. Tieši tagad - rudens pašā plaukumā - lūpas sāk ņiķoties vairāk nekā ierasts vai nu tas ir vēja vai tik ļoti aktuālo matēto lūpu krāsu dēļ. Šajos brīžos tā vien gribas tās pārklāt ar maģisku ziedi, lai tik tās ātrāk kļūtu dzīvīgas un varētu atkal uzkrāsot savu mīļāko lūpu krāsu (jo uz sausām lūpām likt matētu lūpu krāsu.. nē, nē nē), tāpēc šodien vēlos ar Tevi padalīties savos mīļākajos lūpu kopjošajos balzāmos un domās par tām! 




Douglas NATURALS Lip Balm with organic Argan Oil


KO SOLA RAŽOTĀJS : Tīrs, dabīgs, efektīvs lūpu balzāms mīkstina un aizsargā, pateicoties sastāvdaļām , kas iegūtas no ogām. Argana eļļa apgādā  lūpas ar svarīgām uzturvielām un vitamīniem, pasargās tās gan no sala, vēja, saules. Nesatur parabēnus, sintētiskas krāsvielas un smaržvielas. Ēteriskās eļļas piedod lielisku aromātu. Ražošanā un izgatavošanā nav cietuši dzīvnieki. Vegāns produkts.

MANAS DOMAS : Feins lūpu balzāms klasiskajā lūpu krāsas iepakojumā, tātad viegli un higēniski lietojams. Izteikti bagātīga, bieza tekstūra, kuru veido sastāvā esošā argana eļļa (aromāts ir neuzbāzīgs, tāds dabīgs). Lūpas pēc šī balzāma lietošanas jau pēc neilga laika kļūst mīkstas un, brīžos, kad lūpas ir jau sasprēgājušas, tās ātri atgūst sākotnē vai vismaz vēlamo izskatu. Liels plus, kuru saskatu šajā balzāmā - tas nepazūd no lūpām jau pēc pirmā ūdens malka vai pāris minūšu sarunas kādu. 

Iesaku visiem, īpaši tiem, kuriem patīk dabīgas izcelsmes produkti un ir tendence uz ļoti sausām lūpām.

CENA : 4,95 / 4.2 grami
KUR IEGĀDĀTIES : visos Douglas veikalos

Cherry CARMEX Moisturising Lip Balm SPF15

KO SOLA RAŽOTĀJS : Tas dziedē. Tas aizsargā. Tas mitrina.

MANAS DOMAS : Šo balzāmu savā īpašumā ieguvu kā dāvanu no draudznes, kura bija atgriezusies no Anglijas. Interneta pasaulē jau iepriekš biju dzirdējusi, ka tas lieliski dziedē lūpas un ir lielisks mitrinātājs, tāpēc man bija lielas cerības uz viņu - tās attaisnojās. Tūbiņas tipa iepakojums, kuru ir viegli lietot ikdienā un var uzklāt arī bez spoguļa.  Balzāms tiešām lieliski dziedē un mitrina tās. Paša balzāma konsistence ir diez gan viegla un varētu par teikt, ka eļļaina, taču tas netraucē tam lieliski pildīt savas funkcijas. Tā teikt nerada smaguma sajūtu uz lūpām. Liels plus šim balzāma ir SPF15 klātbūtne, jo reti kuram balzāmam mūsdienās ir aizsardzības no saules, taču arī lūpām tā ir nepieciešama. Vienīgais, kas man neīpaši - smarža. Tākā man ir kiršu šī balzāma versija, tad šis aromāts mani nedaudz kaitina, taču tas ātri pāriet. Piedevām šim lūpu balzāmam ir tendence nedaudz kņudināt lūpas, taču ražotāji neko tādu nepiemin, bet man netraucē (man ļoti patīk lūpu kņudinošie balzāmi, spīdumi un viss cits). 

Iesaku tiem, kuriem patīk vieglas tekstūras lūpu balzāmos.

CENA : 3,00 / 10 grami
KUR IEGĀDĀTIES : Latvijā esmu atradusi vietni ALTAMISI

Kiehl's LIP BALM #1 Mango

KO SOLA RAŽOTĀJS : Īslaicīgi palīdz sausām lūpām, aizsargā tās pret vēju un aukstiem laikapstākļiem. Bagātīgi uzklāt uz lūpām un ļaut absorbēties lūpu ādā. Formulēts ar nomierinošajām sastāvdaļām kā skvalēnu, lanolīnu un saldo mandeļu eļlu, kā arī vitamīniem A un E.

MANAS DOMAS : Vienmēr iepērkoties Kiehl's stūrītī, es vēlējos šo balzāmu iegādāties, taču roka necēlās un galvā sēdēja doma - man jau ir vairāki lūpu balzāmi, priekš kam man vēl vienu. Taču internetā izslavētās atsauksmes mani tomēr pārliecināja viņu iegādāties un es priecājos, ka to izdarīju. Tūbiņveida iepakojums (man ļoti patīk tūbiņveida iepakojumi higiēnas apsvērumu dēļ un arī tāpēc, ka produktam nepiekļūst gaiss - tas nebojājas), taču bez tā saucamā snīpīša/aplikatora, kas nedaudz apgrūtina uzklāšanu, taču esmu iemanījusies to uzklāt neizmantojot pirkstus. Balzāms ir izteikti eļlainas tekstūras (un šī eļlainā tekstūra saglabājas ilgu laiku) un man tas ļoti patīk. Pēc balzāma uzklāšanas lūpas paliek tādas slidenas un gludas. Šis gan nebūs tas balzāms, kurš sadziedēs pavisam sasprēgājušas lūpas, kuras pat nedaudz sāpēs, taču viņš noteikti lieliski mitrinās un aizsargās tās no vēja. Esmu iemanījusies viņu arī uzklāt uz matētajām lūpu krāsām, lai piedotu tām spīdumu (balzāms rada izteiktu spīdumu lūpām). Piedevām smarža ir pavisam lieliska - manā gadījumā mango (vēl ir pieejama dvērveņu un bez jebkāda aromāta). 

Iesaku ikvienam, kurš vēlas pasargāt lūpas no vēja, patīk eļlainas tekstūras. 

CENA : 9,95 / 15 grami
KUR IEGĀDĀTIES : Kiehl's stūrītis u/v Stockmann 

Elizabeth Arden 8 HOUR CREAM Lip Protectant

KO SOLA RAŽOTĀJS : Balzāmam piemīt tādas pašas dziedējošas īpašibas kā Elizabeth Arden 8 hour cream. Mīkstina lūpas. Aizsargā no saules nelabvēlīgās ietekmes. Bagātināts ar E vitamīnu, lai pasargātu sausas, sasprēgājušas lūpas no saules un apkārtējās vides ietekmes.

MANAS DOMAS : Elizabeth Arden 8 stundu krēms ir slavens visā pasaulē savas dziedinošās iedarbības dēļ - dziedēt sausu ādu. Arī mana draudzene par šo krēmu ir starā, taču man pašai nekādas īpašas reakcijas viņu pamēģinot nekad nav bijušas. Ar šo lūpu balzāmu, kuru man gan vairāk gribētos saukt par pomādi, es sastapos brīdī, kad manas lūpas bija briesmīgā stāvoklī - sausas, saslānojušās un burtiski sāpēja. Biju gatava tajā brīdī nopirkt jebko, lai tik uzliktu uz lūpām un pirmais balzāms, kurš uzskrēja man virsū bija šis. Trauciņā iepildīts biezas konsistences balzāms/pomāde, kurš smaržo pēc zālītēm (man jau ļoti patīk). Es šo balzāmu vēlētos dēvēt par brīnumu trauciņā, jo tas tiešām dziedē visbēdīgākajā stāvoklī esošās lūpas jau pēc divām uzklāšanas reizēm. Biezs, eļlains balzāms, kurš uz lūpām paliek stundām. Lietoju viņu bieži, kad nepieciešama lūpu maska (biezākā kārtā uzlieku un dodos gulēt), kad matēta lūpu krāsa ir bijusi stundām ilgi uz lūpām, kad gribas izteiktu aizsardzību lūpām + es šo balzāmu leietoju ne tikai uz lūpām, bet arī ap degunu, kad sausumi, uz ienadžiem. 

Iesaku visiem, kuriem ir tendence uz ļoti sausām lūpām, kam patīk biezāka konsistence, kam patīk multi-funkcionāli produkti.

CENA : ap 14,00 / 15 grami
KUR IEGĀDĀTIES : u/v Stockmann ir pieejama Elizabeth Arden produkcija

Lūpu balzāmus var izmantot ne tikai uz lūpām, bet arī : 
  • kā kutikulu krēmu ;
  • kā uzacu gēlu (bet atceries, ka mazumiņš produkta dara brīnumus) ;
  • kā mitro izgaismotāju, lai vadītu mirdzumu ādā (piemēram, nedaudz uzklājot uz vaigu kauliem, uz acu plastiņiem) ;
  • kā acu krēmu ;
  • ap degunu iesnu periodā un uz citām sausām vietām.

Kā Tu cīnies ar lūpu sausumu rudens drēgnumā?
Kāds ir tavs iecienītākais lūpu balzāms?

Zane.




1 komentārs:

  1. Mans SOS lūpu balzāms ir no Altermed Panthenol forte, vienīgi jāuzmanās, jo pārcenšoties lūpas ir ar oranžīgu nokrāsu, tāpēc vislabāk lietot uz nakti. Bet strādā ļoti labi :)

    AtbildētDzēst