splash of tips / kokosriekstu eļļa ikdienas kopšanā

by - 18:55:00

Eļļas spēks zināms visiem. Pēdējos pāris gadus eļļu izmantošana skaistumkopšanā ir kļuvusi ļoti populāra un teju vai nepieciešama katram. Arī skaistumproduktu plauktos ir atrodamas desmitiem dažādas eļļas, kuras domātas visām ķermeņu daļām (sejai viena, matiem viena, ķermenim vēl cita). Jāatzīst, ka no piedāvājuma var apmulst, tāpēc šodien es vēlos Tev pastāstīt par, manuprāt, visuniversiālāko dabīgo eļļu - kokosriekstu eļļu, kuru es izmantoju vairākos veidos un vietās savā ikdienas skaistumkopšanas rutīnā.

Kokosriekstu eļļas ĪPAŠIBAS : 
  • Kokosriekstu eļļas sastāvā ir daudz vērtīgo minerālvielu un vitamīnu, tāpēc tā tiek uzskatīta par vienu no visvērtīgākajām eļļām pasaulē ;
  • Kokosriekstu eļļa spēj pasargāt ādu no brīvajiem radikāļiem ;
  • Kokosriekstu eļļa lieliski mitrina un baro ādu ;
  • Kokosriekstu eļļa kūst jau +24 grādu temperatūrā ;
  • Kokosriekstu eļļa nav alerģiska ;
  • Kokosriektu eļļu vidēji var uzglabāt 24 mēnešus. 

Mans stāsts ar kokosriekstu eļļu sākās pirms gada, kad iegādājos savu pirmo burciņu, jo draudzene allaž teicās, ka šī eļļa mainījusi viņas dzīvi. Iegādājos viņu RAW Garden (starpcitu, mēdz būt kokosriekstu eļļa ar smaržu un bez, kas varētu glābt tās, kurām nepatīk kokosriekstu smarža). Ir svarīgi atcerēties, ka, iegādājoties kokosriekstu eļļu tā vienmēr būs balta, tā nevar būt caurspīdīga kādu eļļu esam pieradušas redzēt! Kokosriekstu eļļa ir ļoti ekonomisks produkts! Tas ir nepieciešams pavisam nedaudz. 

Ikdienas gaitās esmu atklājusi vairākus veidus kā iesaistīt kokusriekstu eļļu savā skaistumkopšanas rituālā :

Kokosriekstu eļļa - MATU MASKA

Viss ir daudz vienkāršāk nekā iedomājaties - vienkārši kokosriekstu eļļu ieklāju sausos matos. Es parasti to daru vakaros pirms gulēt iešanas pēc matu izķemmēšanas, tad pa šķipstām ieklātu eļļu matos, sapinu tos bizē un dodos gulēt. Mani gaišie mati šo eļļu vienkārši apēd, tāpēc par gultasveļas smērēšanu nevar būt ne runas. No rīta vienkārši izmazgāju matus kā ierasts. Rezultāts? Mati ir mīksti, spīdīgi, nespurojas. 

Kokosriekstu eļļa - KOSMĒTIKAS NOŅĒMĒJS

Šeit uzreiz jāpiemin - mazumiņš ies ilgu laiku. Jau diez gan ilgi un par kulta lietu ir kļuvušas eļļas kosmētikas noņemšanai, un iemesls protams ir saprotams, tas ir ātri un bez problēmām. Vienkārši paņem nedaudz kokosriektu eļļu, kura sākotnēji ir balts, ciets balzāms, sasildi rokās (baltais balzāms pārvēršas par eļļu) un uzklāj uz sejas. 30 sekundes un viss uz sejas ir izkusis un Tu esi kļuvusi par pandu. Ātri ne? Pēc tam es izmantoju mazos frotē dvielīšus, lai ar siltu dvieli noņemtu eļļu. Es šo variantu izmantoju, kad nepieciešams dabūt nost no sejas lielu kosmētikas kārtu, biezu laineri, bet negribas ķēpāties ar micelārajiem ūdeņiem. 

Kokosriekstu eļļa - LŪPU KOPŠANAS LĪDZEKLIS 

Šeit jau gari un plaši nebūs jāraksta. Viens no veidiem kā izmantoju kokosriekstu eļļu - lūpu balzāms. Pavisam nedaudz uzlieku uz lūpām un tās ļoti ātri kļūs mīkstas. Otrs veids kā izmantoju, sajaucu kokosriekstu eļļu sajaucu ar cukuru vai samaltām auzu pārslām, izveidojot skrubi, kurš lieliski palīdz atbrīvoties no liekās lūpu ādas. Abi šie te veidi lieliski noderēs šim gada periodam.

Kokosriekstu eļļa - ĶERMEŅA EĻĻA

Šis laikam ir vispopulārākais veids kā sievietes izmanto kokosriekstu eļļu skaistumkopšanā. Es gan šo metodi īpaši izmantoju vasaras mēnešos pēc jūras, kad āda smeldzēja un bija sausa. Lieliski mitrināja. Vēl man ļoti patīk šo metodi izmantot pēc kādu skūšanas/vaksēšanas, lai tās būtu pavisam gludas un zīdainas. Arī šeit jāpiemin, ka mazumiņš eļļas ļaus mitrināt lielu ķermeņa ādas daudzumu, īpaši tad, ja uzklāji eļļu, kad āda ir vēl nedaudz mitra/valda. Lielākais plus šai metodei, manuprāt, ir produkta daudzums vai drīzāk mazums, kuru izmanto vienā reizē + dabīgais sastāvs.

Kokosriekstu eļļa - SEJAS MASKA

Sausa āda pēc karstas vasaras nakts, izdzerta vīna daudzuma vai nepietiekama ūdens daudzuma dzeršanas liek par sevi manīt uz sejas ādas, tāpēc uzmantoju eļļu kā masku. Uz attīrītas ādas uzklāju ādu eļļu un atstāju to uz vidēji 30 minūtēm - āda izteikti pabarota, mitrināta, mazās sausuma grumbiņas pazūd un no sausuma pleķiem ne miņas! Iesaku izmēģināt sausajām ādām, bet jāpiemin, ka pārāk bieža šī metodes izmantošana var radīt poru aizsprostošanos. Tā teikt - visu ar mēru!

Šie ir mani veidi, kā es tik bieži sastopamu un dabīgu eļļu izmantoju ikdienas skaistumkopšanas rituālā! Vienmēr mazā trauciņā es līdzi nēsēju kokosriektu eļļu, lai pabarotu ādu, lūpas, matu galiņus. 

Kādas dabīgās eļļas izmanto Tu savā ikdienas rituālā?

Zane.




You May Also Like

0 komentāri