splash of tips / ieteikumi dienām, kurās jūties nelāgi

by - 06:00:00

Rudens, rudens.. Tas jūtams un redzams ne tikai koku lapās un termometra stabiņa rādijumos, bet bieži vien arī atspoguļojas mūsu veselībā. Tās dienas, kad salvetes ir labākās draudzenes un tēja ar upeņu ievārījumu vai medu šķiet gardāka par jebkuru kafiju (piedevām tēja tiek izdzerta litriem). Šīs dienas mums katrai droši vien zināmas (ja nē, tad apsveicu ar lielisku imunitāti). Tomēr ne vienmēr mēs varam atļauties sēdēt mājās, segās ietinušās, un nekur neiet, tāpēc šoreiz par ieteikumiem no manas puses, kad jālien no segas ādā un jādodas uz priekšu. 

Ieteikumi sejas ādas kopšanā : 
  • Ja ir nepieciešams attīri ādu vairākas reizes dienā. Slimošanas laikā mēs bieži svīstam vairāk nekā ierasts līdz ar to arī uz mūsu ādas arī netīrumu kārta mēdz uzkrāties lielāka. Ja tomēr izvēlies mazgāt sejas ādu vairākas reizes dienā, izvēlies produktu, kurš nav agresīvs. 
  • Slimošanas laikā mana sejas āda paliek ņiķīga. Vietām pumpas (uz zoda jo īpaši) un vietām ādas sausums atgādina tuksnesi. Iesaku šajā brīdī izmantot jau iepriekš aprakstīto multi-masking tehniku. Āda būs tikai pateicīga.
  • Ja āda dienas laikā jūtami kļūst sausa - glāb viņu izmantojos termālos ūdeņus vai cita veida atsvaidzinošos sprejus.

Ieteikumi make-up veidošanā :
  • Šoreiz man gribētos teikt - jo mazāk, jo labāk. Tāpēc izvēlies pašu nepieciešamāko! Ieteiktu izlīdzināt sejas toni. Izmanto vieglu fluīdu vai tonālo krēmu, kuram ir gaismas atstarojoši pigmenti, lai padarītu sejas ādu mirdzošu - dzīvīgu.
  • Neaizmirsti par vaigu sārtumu! Lieliski atsvaidzinās nogurušo sejas toni. Viegli rozīgs tonis lieliski noderēs.
  • Piepūderē make-up ap deguna rajonu - izvairīsies no tonālā krēma plūšanas citur un vispār palikšanas uz salvetes.
  • Lūpas, Lūpas.. Tās vienmēr paliek sausas. Uzliec lūpu balzāmu (mani favorīti ir Carmex un ElizabethArden Eight Hour Lip Balm )

Ieteikumi matu kopšanā un veidošanā : 
  • Man pašai vienmēr slimošanas laikā matu saknes taukojas vairāk nekā parasti. Cenšos gan galvu tad bieži nemazgāt un kur nu vēl mitru galvu skriet ārā, tāpēc mazgāju matus vakarā. Piedevām cenšos izvēlēties šampūnu, kurš ir īpaši attīrošs, lai atbrīvots no taukaunības sajūtas.
  • Sausais šampūns šeit var būt glābējs. Bieži sauso šampūnu izmantotju nevis no rītiem, bet iepriekšējā vakarā pirms eju gulēt, jo miega laikā matu saknes taukojas visvairāk. Sapūšu un dodos gulēt. No rīta iepūšu nedaudz vēl (ja ir nepieciešamība) un pāreju pāri ar vēnu un apaļo ķemmi. Vualā - mati kā jauni.
  • Dod vaļu matu sprādzēm un bizēm. Sameklē kādu video Youtube un pin bizes, saspraud. 

Ieteikumi ķermeņa ādas un roku ādas kopšanā :
  • Slimošanas laikā man patīk karsēties dušā, tomēr āda pēc tā mēdz būt sausa. Šajos brīžos ķeros pie kokosriekstu eļļas. Uzklāju uz mitras ādas un jūtos kā no jauna piedzimusi.
  • Līdzīgi daru arī ar roku un kāju ādu. Slimošanas laikā mans organisms vienkārši izžūst, tāpēc ietērpt ādu kaut kamā mitronošā ir mans galvenais nosacījums.

Slimošana nav patīkama lieta, tomēr ne vienmēr mēs varam palikt mājās. Tāpēc paķer līdzi sev termokrūzē karstu tēju ar citroni, medu vai upeņu ievārījumu un dodies pretī ikdienas gaitām! 

Kā Tu sev liec justies labāk dienās, kad gribētos tomēr palikt mājās, bet nevar?

Veselību meitenes!
Zane



You May Also Like

0 komentāri