splash of tips / mazais SPA rituāls mājās

by - 18:26:00

Gari nogurdinoši pasākumi, kuros gulēts maz (vai pat aiziets gulēt ar kosmētiku uz sejas), kuros kosmētikas kārta likta liela un tam visam pa vidu maisījies vīns un trekni ēdieni. Pēc šādiem pasākumiem, nedēļas nogalēm un pēc slimošanas (tas droši vien šobrīd īpaši aktuāli) -   mēs bieži vien jūtamies tā, ka autobuss būtu pārbraucis pāri. Šajos brīžos ir vajadzīgs triecienuzbrukums sev, lai atkal būtu uz pekām un varētu skaistuma apgarotas doties tālāk! Tāpēc šoreiz tieši par šo skaistumkopšanas triecienuzbrukumu, kuru veicu brīžos, kad nepieciešams mājas SPA!

Šo ierakstu veidoju tieši pēc trīs dienām, kuras pavadīju Baltic Beauty World. Vieta, kurā trīs dienas valdīja skaistums, taču šī izstāde ļoti nogurdina un beigu beigās Tu jūties izsmelta, sagurusi un vienīgais, ko vēlies ir gulēt. Miegs ir pirmais, kas nepieciešams mūsu organismam pēc smagām brīvdienām. Miega laikā mūsu organisms atjaunojas - tāpēc ļauties miegam ir tik ļoti nepieciešams! Tāpēc pirmais, ko dari - IZGULIES! Pēcāk dzer daudz ūdeni, lai atjaunotu ūdens līmeni organismā! Tas īpaši nepieciešams pēc garām ballītēm, jo viena vīna glāze ir proporcionāla līdz par divām ūdens glāzēm. Vēl možumam izvēlies zaļo tēju - uzmundrinās un dos anti-oksidantu devu tev un tavam organismam! 


ĶERMEŅA KOPŠANA : 
  • Karsta duša vai vanna ar smaržīgu bumbu būs lielsiks veids kā atslābināt saspringušos muskuļus un ļauties justies lieliski! 
  • Noskrubē ķermeņa ādu - atbrīvo to atmirušajām šunām un ļauj tai elpot! Skrubis palīdzēs atbrīvoties ne tikai no atmirušajām ādas daļiņām, bet arī no sviedru kārtas un citiem brīnumiem, kas bloķē poras un traucē tai elpot. Ikdienā man ļoti nepatīk skubēties, jo manai ādai tas galīgi nav nepieciešams, taču šajos brīžos šis mazais SPA procesiņš mani un manu ādu ļoti iepriecina! Mans mīļākais skrubis jau vairākus gadus ir Douglas Home SPA līnijas skrubis ar Mango eļļu! Šis ir cukura skrubis apvienojumā ar eļļu, kurš ne tikai palīdz atbrīvoties no nevajadzīgās ādas kārtiņas, bet arī ādu pabaro un padaru to pasakaini smaržīgu! 
  • Mitrināta ķermeņa āda, tā teikt ietērpt sevi mitrinošas ziedes, eļļas, sviesta tērpā, jo īpaši pēc slimošanas un alkohola lietošanas (tā teikt tad no mūsu organisma visvairāk tiek atņemt šķidrums). Mani favorīti šajos brīžos jau vairāk kā gadu ir kokosriekstu eļļa un The Body Shop greipfrūta ķermeņa sviests! Āda pēc abiem ir maiga, mitrināta, bet ne lipīga.
MATU KOPŠANA :
Pēc ballītēm, kad matos likti vairāk matu veidošanas produktu nekā sajēgas, lai tikai lokas turētus un apjomiņš pie saknēm būtu (putu kalni) un padedzināti ar loku šķērēm - tie ir tik sausi, ka pavīd galvā pat doma - varbūt noskūt? Taču šajos brīžos es tomēr saņemos un skrienu uz vannas istabu, cerībā glābt matus. Un mans glābējs visos gadījumos ir bijusi matu maska no BES ar dabīgo keratīnu (pilna atsauksme šeit). Taču pirms matu maskas likšanas - es kārtīgi matus attīru ar attīrošu šampūnu, lai atbrīvotos no visiem produktu pārpalikumiem uz matiem (iesaku to darīt reizi nedēļā, ja bieži izmanto veidošanas produktus) un matu maska spētu labāk iedarboties! Šajās reizēs ieklāju matu masku ar otiņu un kārtīgi iemasēju to matos pa šķipsnām - tad lieku galvā maisiņu (jā, visparastāko maisiņu) un dvieli galvā - tā sēžu kaut kur 15-45 min (cik laiks atļauj) un mati kā jauni! 

SEJAS KOPŠANA  
Sejas kopšanā man ir mazais rituāliņš :
  • Attīru sejas ādu ar ziepītēm un Foreo ;
  • Tad ņemu talkā mazo frotē dvielīti, kuru izkarsēju karstā ūdenī, tad nu arī tādu siltu lieku uz visas sejas uz aptuveni 30 sekundēm, lai atvērtu visas poras vaļā!
  • Kad poras vaļā - lieku attīrošu masku, kuru palīdzēs man poras attīrīt (mana mīlestība pret ēdienu ar glutēnu un vīnu ir neizmērojama, bet tas arī uz manas sejas ir beigu beigās redzams). Mans favorīts jau vairākus gadus ir Clinique Pore Refining Solutions Charcoal Mask - lieliski attīra, taču āda pēc maskas ir dikten sarkana (īpaši deguna un vaigu rajonā). Šī maska gan ir liels mans favorīts, bet veikalu plauktos esmu noskatījusi jau Origins attīrošo masku un ceru, ka L'oreal jaunās maskas līdz Latvijai ar atnāks (Youtube pasaulē vēsta, ka jaunā L'oreal attīrošā maska ir tik pat laba kā GlamGlow). 
  • Tā kā āda pēc attīrošās maskas ir nedaudz sakairināta - vienmēr lietoju mitrinošu masku! Pēdējā laikā tās ir drāniņu maskas un tieši Garnier  Aqua BOOM - patīk man! Labi mitrina.
  • Pēc maskas noņemšanas, kādu laiciņu pagaidu, kad maskas pārpalikumi iesūcas un aptuveni pēc 30 minūtēm notīru ādu ar toniku un uzlieku essenci no Maria Galland 004 (drīzumā atsauksme) un turpinu ar sejas ar acu krēmu. Vualā - ietaupīti 30 eiro par kosmetologa apmeklējumu - āda starojoša! 

KĀJU UN ROKU ĀDU KOPŠANA
Par kājām un rokām aizmirst nevar! Vienmēr, kad kājas ir īpaši nogurušas - taisu sāls vanniņas, lai palīdzētu tām ātrāk atgūties un, guļot, zem kājām palieku vairākus spilvenus, lai tās ir augstāk! Bet krēmu ziņā man ir viens liels favorīts - Douglas Natural roku krēms ar argana eļļu. Pagaidām labāku krēmu par saprātīgu cenu neesmu atradusi. Varbūt kādai ir ieteikumi? 

KĀDS IR TAVS SPA RITUĀLS MĀJĀS?

Zane.

You May Also Like

2 komentāri