splash of hair care / oktrobra matu kopšanas rituāls

Esmu gaišmate tas nu ir fakts, tomēr jāatklāj Tev noslēpums - esmu krāsota blondīne. Matus krāsoju jau vairākus gadus, paralēli tam es arī bieži tos fēnoju, taisnoju un lokoju, Protams, visas šīs darbības manus matus bojā un rūpes, kurus ieguldu matu kopšanā, ir lielas. Šoreiz vēlos ar Tevi padalīties ar savu matu noslēpumu, kurš varētu būt īpaši noderīga gaišu matu īpašniecēm, jo rūpes par tiem brīžiem var tikt sarežģitas, kā mana friziere saka, dabūt spīdumu tik gaišā matā, kā tavs, ir liels sasniegums!

Rūpes pret saviem matiem es uztveru ļoti nopietni, jo esmu piedzīvojusi to fāzi, kad matu vietā bija sausas pakulas, un teikšu kā ir - es to vairs ļoti negribu piedzīvot! Sāpīgās pieredzes dēļ matu kopšanas produktus es izvēlos rūpīgi, konsultējoties ar frizieri vai kādu citu speciālistu. Nevēlos izteikties snobiski/pompozi, bet es ticu, ka profesionāli matu kopšanas līdzekļi spēj ar matiem darīt brīnumus. Protams, atdzīvināt mirušus, nav iespējams, taču var radīt vismaz imitāciju, ka tas ir izdevies - var! 

Pirmais ieteikums, kuru vēlos ieteikt meitenēm, kuras krāso matus - krāsojiet tikai saknītes, ja tonis nemainās! Tā pasargāsiet matus no liekas ķīmiskās apstrādes. Es tā daru jau vairākus gadus un tonis man neatšķitas, mistiskas arī neveidojas! Ja ir iespējams izvēlies krāsu bez amonjaka - tā mazāk sausinās matus. Un tomēr, ja esi nolēmusi krasi mainīt matu krāsu, iesaku to darīt profesionāļu pavadībā, jo matus sabojāt ir dikten viegli, taču padarīt tos dzīvīgus dikten grūti

PRODUKTI, KURUS IZMANTOJU IKDIENAS MATU KOPŠANĀ :


  • BES Silkat C1 BULBOTON HAIR LOSS PREVENTION SHAMPOO (pilna atsauksme šeit) - tākā rudens periodā maniem matiem patīk īpaši pazust no galvas, tad esmu sākusi lietot šo šampūnu. Konsultējos ar frizieri, kura ieteica šo šampūnu lietot kā kursveida produktu, arī ikdienā, kad nelietoju ampulas pret matu izkrišanu. Man nu dikti patīk. 
  • BES Beauty&Science Colour Lock MIDOPLA Mask (pilna atsauksme šeit) - jā, šī ir matu maska, kuru lietoju ikdienā ar piepildi, ka pašu produktu lietoju ļoti maz. Pēc šampūna pret matu izkrišanu šī maska lieliski pabaro matus un padara tos viegli ķemmējamus. Lai gan maska ir ļoti barojoša, taču tā nepadara matus smagnējus un ātri taukainus.
  • Kerastase Elixir Ultime / Oleo-Complexe + Moringa Immortel - lieliska matu eļļa, kura nogludina, piedod spīdumu un smaržu matiem. Ir nepieciešams pavisam neliels daudzums, lai matus padarītu mīkstus. Lietoju gan pirms, gan dažreiz pēc fēnošanas. Esmu vēljoprojām lielas dilemmas priekšā priekšā pirkt vai nepirkt otru iepakojumu, jo eļļas cena ir diez gan liela.
  • BES Silkat C2 ACTIVE HAIR LOSS PREVENTION LOTION (pilna atsauksme šeit) - serums pret matu izkrišanu. Lieliski strādā - ķemmēs mazāk mati redzami un tad nu ir liels sasniegums. 
  • The Beginnings KOKOSRIEKSTU EĻĻA - šī ir mana nakts maska, kuru lieku maksimums reizi nedēļā (pēc lielām fēnošanām un lokošānām varu pat vairākas naktis pēc kārtas). Vienkārši ieklāju sausos matos un eju gulēt, no rīta izmangāju ar šampūnu - un vualā matos atgriezies spīdums.
Par manu numur viens ķemmi matu ķemmēšanai ir kļuvusi theWetBrush, kuru var iegādāties u/v Stockmann. Tiešām lieliski atšķetina pat mitrus matus. Piedevām izmantoju to arī žāvējot matus ar fēnu (gaiss, kuru izmantoju vienmēr ir silts, nevis karsts). Dienās, kad vēlos lielāku apjomu, žāvējot matus izmantoju, tā saukto apaļo ķemmi, lai atvērtu mata spuriņas ciet. Kopš tā daru - esmu aizmirsusi par taisnotāju ikdienā, jo ar fēnu var panākt tādu pat efektu un man šķiet, ka pat nedaudz labāku, jo rodas apjoms, veidojot matus ar apaļo ķemmi. 

CIK DAUDZ PRODUKTU TU IZMANTO IKDIENĀ MATU KOPŠANĀ?
KURŠ IR TAVS JAUNĀKAIS MATU KOPŠANAS PRODUKTS?

Zane.


1 komentārs:

  1. Mana mīļākā matu eļļa ir sinepju eļļa - tā gan vairāk piemērota tumšiem matiem. Kā arī matu serumi - Biosilk - favorīts jau gadiem, un, protams, ja jāfēno vai jātaisno, tad arī karstuma aizsarglīdzekļi!

    AtbildētDzēst